среда, 10 августа 2016 г.

Захоплені береги

Законно протидіяти незаконній забудові прибережних захисних смуг в Україні тяжко тому, що  прибережні захисні смуги біля маєтків високопосадовців (у тому числі і президента) також зайняті та забудовані. Схеми захоплення та забудови прибережних захисних смуг схожі між собою, але всі полягають у самочинній забудові та нецільовому використанні земель (зокрема- земель даржавної власності). Для прикладу ось схема забудови прибережної захисної смуги біля маєтку екс-міністра екології Злочевського:


Власником прибережної смуги, що межує з маєтком Злочевського у Вишгородському р-ні Київської області, є Державне підприємство «Вищедубечанське лісове господарство», яке виділило цю ділянку землі на березі каналу в довгострокове тимчасове користування Садівницькому товариству "Ключі" для "культурно-оздоровчої та рекреаційної" діяльності. Тобто, СТ "Ключі" безпосередньо здійснює діяльність у прибережній захисній смузі, будує або дозволяє будувати там що завгодно. У разі чого орендатор несе відповідальність за забудову прибережної смуги та буде "цапом-відбувайлом". Голова правління садівницького товариства «Ключі» та директор ТОВ «Великі ключі», яке володіє «фортецями» Злочевського на сусідніх змельних ділянках – одна й та сама людина, Євген Євгенович Марчевський.

Таким чином, держава в особі Державного підприємства являється такою собі "прослойкою" між маєтком Злочевського та річкою і таким чином поширює «володіння» Злочевського і надає ексклюзивний доступ мешканцям маєтку до берегу каналу. Але пересічні громадяни не мають доступу ні до цієї ділянки землі, ні до води. За цією схемою держава дозволяє вчинити захоплення та незаконну забудову на березі каналу не тільки біля маєтку Злочевського, але й вздовж майже всього узбережжя обвідного каналу київського водосховища.

Комментариев нет:

Отправить комментарий