суббота, 14 ноября 2015 г.

Держлісагенство не реагує на незаконну забудову біля Злочевського (ДОКУМЕНТ)

Державне агенство лісових ресурсів вважає, що паркан з колючим дротом, причал для яхт та інші споруди в прибережній захисній смузі за парканом маєтку екс-міністра екології Злочевського - це законно зведені "споруди для ведення лісової господарської діяльності" на лісовій ділянці землі, яка була відведена для "культурно-оздоровчих та рекреаційних цілей".


Громадськість звернулася із інформаційним запитом  до Державного агентства лісових ресурсів України з метою зясувати, хто саме та на яких хоча б вдаваних законних підставах забудував прибережну захисну смугу, яка розташована за парканом маєтку екс-міністра екології Злочевського.

Державне агенство лісових ресурсів вважає, що паркан з колючим дротом, причал для яхт та інші споруди в прибережній захисній смузі за парканом маєтку екс-міністра екології Злочевського - це законно зведені "споруди для ведення лісової господарської діяльності" на лісовій ділянці землі, яка була відведена для "культурно-оздоровчих та рекреаційних цілей".
Цинізм відповіді Держлісагенства полягає в тому, що згідно "Правил використання корисних властивостей лісів" використання лісових ділянок для культурно-оздоровчих та рекреаційних цілей здійснюється з метою забезпечення масового відпочинку та оздоровлення громадян, що включає в себе організацію, зокрема, прогулянок у лісі, відпочинку біля води. Але разом з тим ця ділянка оточена з води - парканом з колючим дротом, з суші - маєтком Злочевського та іншими парканами. Який "масовий відпочинок", "прогулянки у лісі", "відпочинок біля води", якщо крім парканів пересування громадян обмежують озброєні бойовики? Мабуть то - клоуни та аніматори, які забезпечують "масовий відпочинок" громадян.

Якщо ця прибережна смуга виділена для "культурно-оздоровчих та рекреаційних цілей", то згідно "Правил використання корисних властивостей лісів" "лісокористувач забезпечує на виділеній лісовій ділянці створення сприятливих умов для перебування громадян шляхом проведення робіт з благоустрою цих ділянок. Заходи щодо благоустрою повинні бути спрямовані на створення необхідного комфорту та зручностей для відпочиваючих і включати в себе: оформлення входу; облаштування майданчиків для стоянки автомобілів; встановлення контрольно-пропускних пунктів; облаштування санвузлів; облаштування місць розведення багать; установлення урн для сміття, облаштування спусків до води, тощо". Звичайно всього цього там немає.

Нагадаємо, власником прибережної смуги біля маєтку Злочевського є Державне підприємство «Вищедубечанське лісове господарство». "Культурно-оздоровчу та рекреаційну" діяльність в цій прибережній захисній смузі здійснює Садівницьке товариство "Ключі", якому Державне підприємство «Вищедубечанське лісове господарство» виділило цю ділянку землі на березі каналу в довгострокове тимчасове користування.

Таким чином, держава в особі Державного підприємства являється такою собі "прослойкою" між маєтком Злочевського та річкою і таким чином поширює «володіння» Злочевського. За цією схемою держава дозволяє вчинити захоплення та незаконну забудову на березі каналу не тільки біля маєтку Злочевського, але й вздовж майже всього узбережжя обвідного каналу київського водосховища.


Як вважає Державне підприємство «Вищедубечанське лісове господарство», саме ці паркани - це "тимчасові будівлі і споруди, необхідні для ведення лісогосподарської діяльності".
***

Розпорядник інформації:
Державне агентство лісових ресурсів України
01601, м. Київ,
вул. Ш. Руставелі, 9-a

Запитувач інформації:
...

Запит на інформацію
згідно Закону України «Про доступ до публічної інформації»

23 липня 2015 року на каналі Youtube некомерційної інформаційної служби "Радіо Свобода" за адресою https://www.youtube.com/watch?v=KxROSlbv18M було опубліковано сюжет "Злочин і Zlocci. Як екс-міністр у розшуку продає черевики з крокодила та ховає нерухомість || СХЕМИ". За інформацією автора сюжету Сергія Андрушко на теритторії прибережної захисної смуги на обвідному каналі біля села Хотянівка Вишгородського району Київської області було збудовано декількаметровий паркан з колючею проволкою та інші споруди. Зазначені споруди розташовані в межах 25 метрів від води.

Згідно інформації з Публічної кадастрової карти України, декількаметровий паркан з колючею проволкою та інші споруди розташовані у прибережній захисній смузі на ділянці землі за кадастровим номером  3221888800:33:043:0904, яка належить Державному підприємству «Вищедубечанське лісове господарство». Інформація з Публічної кадастрової карти України про зазначену ділянку прибережної захисної смуги:

Тип власності: Державна власність
Цільове призначення: 09.01 (Для ведення лісового господарства і пов'язаних з ним послуг)
Площа: 1.6997 га
Район: Вишгородський
КОАТУУ: 3221888800
Зона: 33
Квартал: 041
Кадастровий номер: 3221888800:33:043:0904
Відомості про суб'єктів права власності на земельну ділянку:
Найменування юридичної особи: Державне підприємство «Вищедубечанське лісове господарство»
Код ЄДРПОУ юридичної особи: 992094

Згідно Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, засновником Державного підприємства «Вищедубечанське лісове господарство» є Державне агентство лісових ресурсів України.

Згідно Положення про Державне агентство лісових ресурсів України, затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 8 жовтня 2014 р. № 521, Держлісагентство відповідно до покладених на нього завдань, зокрема, здійснює управління об’єктами державної власності, які належать до сфери управління Держлісагентства; здійснює державне управління територіями та об’єктами природно-заповідного фонду в лісах підприємств, установ і організацій, що належать до сфери його управління; здійснює розгляд звернень громадян з питань, пов’язаних з діяльністю Держлісагентства, підприємств, установ і організацій, що належать до сфери його управління.

Відповідно до ст. 40 Конституції України усі мають право направляти індивідуальні чи колективні звернення або особисто звертатись до органів державної влади, органів місцевого самоврядування та посадових і службових осіб цих органів, що зобов'язані розглянути звернення і дати обґрунтовану відповідь у встановлений законом строк. 

Відповідно до Закону України "Про інформацію" право на інформацію забезпечується зокрема: обов'язком органів державної влади, органів місцевого самоврядування, їхніх посадових чи службових осіб, інших  суб’єктів при здійсненні ними владних управлінських функцій, в тому числі на виконання делегованих повноважень, інформувати про свою діяльність та прийняті рішення. 

Згідно ст. 13 Закону України "Про доступ до публічної інформації", до розпорядників інформації, зобов'язаних оприлюднювати та надавати за запитами інформацію, визначену в цій статті, у порядку, передбаченому цим Законом, прирівнюються суб'єкти господарювання, які володіють інформацією про стан довкілля, іншою інформацією, що становить суспільний інтерес (суспільно необхідною інформацією). Розпорядниками інформації для цілей цього Закону визнаються особи, якщо вони виконують делеговані повноваження суб'єктів владних повноважень згідно із законом чи договором, включаючи надання освітніх, оздоровчих, соціальних або інших державних послуг, - стосовно інформації, пов'язаної з виконанням їхніх обов'язків.

Згідно ст. 14 Закону України "Про доступ до публічної інформації" розпорядники інформації зобов'язані надавати достовірну, точну та повну інформацію, а також у разі потреби перевіряти правильність та об'єктивність наданої інформації. 

Статтею 24 Закону України «Про доступ до публічної інформації» встановлено відповідальність за порушення законодавства про доступ до публічної інформації, яку несуть особи, винні у вчиненні таких порушень:
1) ненадання відповіді на запит;
2) ненадання інформації на запит;
3) безпідставна відмова у задоволенні запиту на інформацію;
6) несвоєчасне надання інформації;
7) необґрунтоване віднесення інформації до інформації з обмеженим доступом;
8) нездійснення реєстрації документів;

Керуючись ст.ст. 9,10,32,33 ЗУ "Про інформацію", ст.ст. 3,4,5,10, 13, 14 ЗУ "Про доступ до публічної інформації", письмово надати достовірну, повну, точну інформацію:

1. Ким були побудовані декількаметровий паркан та інші споруди розташовані у прибережній захисній смузі на ділянці землі, кадастровий номер якої 3221888800:33:043:0904?

2. На підставі яких законів та нормативно-правових актів були побудовані декількаметровий паркан та інші споруди розташовані у прибережній захисній смузі на ділянці землі, кадастровий номер якої 3221888800:33:043:0904?

Відповідно до ст. 20 «Про доступ до публічної інформації» прошу надати ґрунтовну відповідь на запит на інформацію не пізніше п'яти робочих днів з дня отримання запиту на поштову адресу запитувача

***

Комментариев нет:

Отправить комментарий